Steken voor Haakpatroon Berekenen

Vul hieronder de breedte, lengte en het aantal steken per cm in om het aantal steken te berekenen:

Breedte (cm):
Lengte (cm):
Steken per cm:

Hulp bij het aantal steken berekenen

  • Breedte (cm): vul de breedte van de haakpatroon in centimeters in.
  • Lengte (cm): vul de lengte van de haakpatroon in centimeters in.
  • Steken per cm: vul het aantal steken per centimeter in dat je wilt gebruiken voor het haakpatroon. Meer uitleg onder kopje “Hoeveel steken per cm haken?” hieronder.

Nadat je deze velden hebt ingevuld, klik je op de knop “Bereken” om het totale aantal steken te berekenen dat nodig is voor de haakpatroon. Het resultaat wordt weergegeven in het element met de id “resultaat”.

Hoeveel steken per cm haken?

De hoeveelheid steken per cm voor een haakpatroon hangt af van het garen en de haak- of breinaald die je gebruikt, evenals de steek die je kiest.

Als algemene richtlijn kun je uitgaan van ongeveer 15 steken per 10 cm voor breien en 20 steken per 10 cm voor haken bij gebruik van een gemiddeld garen en de bijbehorende naalddikte. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een ruwe schatting is en dat je altijd een proeflapje moet maken om de exacte stekenverhouding te bepalen voordat je begint met het maken van de deken.

Hoe groot maak ik mijn haakpatroon?

Vind grootte het haakpatroon op de pagina van het haakpatronen. Zoek gerust in onze gratis haakpatronen met honderden gratis voorbeelden.

Plaats een reactie